• Standaard

Nieuws

 • Verbouwing vlog #6

  Hier is hij dan... Mijn eerste vlog! In deze kleine vlog maak ik wat bekend ...

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden

  Gedurende lockdown heeft FysioFit aangepaste openingstijden, de telefonische ...

  Lees meer
 • Sluiting sportscholen

  Helaas hebben we zojuist van premier Rutte gehoord dat ook de sportscholen ge...

  Lees meer
Meer nieuws

10-Manieren om je cholesterol (natuurlijk) te verlagen en hart- en vaatziekten te voorkomen


1. Behoud een gezond gewicht

Doe thuis een simpele berekening van je BMI door je gewicht (kg) te delen door je lengte (meters). Een waarde tussen de 18.5 en 24.9 wordt gezien als een gezonde score. Alles boven de 25 duidt op overgewicht. Mensen met overgewicht hebben meestal een hoger LDL (slecht cholesterol) gehalte en een lager HDL (goed cholesterol) gehalte. Dit betekent een verhoogd risico op hart- en vaatziekten.

2. Vervang ongezonde vetten

Vervang zoveel mogelijk verzadigde (ongezonde) vetten door onverzadigde (gezonde) vetten. Hiermee zullen de kansen op hart- en vaatziekten dalen. Eet bijvoorbeeld meer halvarine en zachte margarine in plaats van kokosvet, roomboter en harde margarine.

3. Eet minder transvetten

Transvetten zijn nog een stuk schadelijker voor de gezondheid dan verzadigde vetten. Het merendeel van transvet in eten ontstaat in de fabriek. Om dit te beperken is het belangrijk om minder koek, gebak en snacks te eten. Daarnaast verminder je de inname van transvet door te kiezen voor vloeibaar of zacht vet.

4. Eet 2 maal per dag een stuk fruit

Je dagelijkse portie fruit en groenten is snel vergeten, maar de wateroplosbare vezels in o.a. groenten, fruit en peulvruchten werken cholesterolverlagend en verminderen de kans op hart- en vaatziekten. 

5. Wees lichamelijk actief

Regelmatig bewegen helpt je bij het verhogen van jouw HDL (goed) cholesterol. Een half uur per dag intensief bewegen zorgt ervoor dat LDL (slecht) cholesterol wordt bestreden. HET 12-WEKEN CHOLESTEROL-VERLAAG PROGRAMMA

Een 12-Weken resultaatprogramma om jouw cholesterolgehalte weer op peil te krijgen. O.a. door intensieve ondersteuning en begeleiding op het gebied van Sport en Voeding.6. Houd je alcoholgebruik in de hand (of sluit het uit)

Door alcohol uit te sluiten of gematigd te genieten van een borrel neemt je HDL cholesterol toe en je LDL cholesterol af. Als je ervoor kiest om alcohol te blijven nuttigen wordt aangeraden voor vrouwen om maximaal één glas per dag te drinken. Mannen moeten niet meer dan twee glazen bier (340 ml) of wijn (120 ml) opdrinken. 

7. Ga gezond koken

Vermijd frituren en ga bakken, braden, pocheren, koken en grillen. Verwijder al het zichtbare vet op het vlees vóór het koken en druip waar mogelijk het extra vet af door het roosteren of grillen op een rek.

8. Eet meer vette vis

Vette vis is rijk aan gezonde (onverzadigde vetten), ook wel Omega 3, genoemd. Denk hierbij aan o.a. ongeveer 100 gram zalm, tonijn, makreel of haring per week.

9. Cardiotraining 

Joggen, hardlopen en fietsen dragen bij aan een verbetering van het cholesterolgehalte. Uit onderzoek is een verband tussen de intensiteit van de sporten en het HDL (goede) cholesterol naar voren gekomen. Om geen grenzen te overschrijden is het verstandig om in zee te gaan met een fitnessinstructeur of personal trainer.

10. Krachttraining 

Naast cardiotraining is gebleken dat regelmatige krachttraining op de langere termijn een positieve invloed heeft op het cholesterolgehalte. Daarbij zal het totale cholesterolgehalte dalen. Gewichtsverlies is een bijkomstig voordeel. GEZOCHT: NOG 4 PERSONEN IN ENSCHEDE VOOR HET 12-WEKEN CHOLESTEROL-VERLAAG PROGRAMMA

SNEL & NATUURLIJK RESULTAAT DOOR BEGELEIDING VAN EXPERTS


 

 

Nieuws

 • Verbouwing vlog #6

  Hier is hij dan... Mijn eerste vlog! In deze kleine vlog maak ik wat bekend ...

  Lees meer
 • Aangepaste openingstijden

  Gedurende lockdown heeft FysioFit aangepaste openingstijden, de telefonische ...

  Lees meer
 • Sluiting sportscholen

  Helaas hebben we zojuist van premier Rutte gehoord dat ook de sportscholen ge...

  Lees meer
Meer nieuws
 • "Fysiofit is de enige sportschool waar ik het sporten kan volhouden, en dat zegt wat!"

  Maaike Piet
 • "FysioFit heeft mij laten zien dat je veel resultaat kunt boeken in 35 minuten kracht- en cardiotraining"

  Rudi Evers
 • "Ik ben op verschillende manieren  en met veel plezier aan mijn gezondheid aan het werken"

  Cees de Rooij (53 jaar)
 • Jack Bruijn (72 jaar)

  " Het resultaat: 23,6 kg afgevallen! En nog veel belangrijker: ...."

  Jack Bruijn (72 jaar)
 • Dirk-Jan van de Poppe (52 jaar)

  "In 2,5 jaar 25 kg eraf!"

  Dirk-Jan van de Poppe (52 jaar)